fbpx
Akcija!

GASTROFLUX

31,20 

GastroFlux

39,00€

Gastroflux je prehransko dopolnilo na osnovi izvlečkov rmana, melise, kamilice, angelike, koromača, klorida in natrijevega alginata.

Naravna sestavina Natrijev alginat je polimerna spojina, ki ima sposobnost tvorbe zaščitne plasti – je v obliki gel.

 • prispeva k normalni prebavi
 • prispeva k normalnemu delovanju želodca
 • prispeva k normalni prebavi
 • prispeva k zmanjšanju napenjanja
 • zmanjšuje spahovanje, kolcanje, slabost, krče in bolečine

En paket je za 30 dnevno uporabo.

Kategorija:

Opis

Gastroflux je prehransko dopolnilo na osnovi izvlečkov rmana, melise, kamilice, angelike, koromača, smole tartufov, klorida in natrijevega alginata.

Prehransko dopolnilo Gastroflux z naravnimi sestavinami je proizvod iz inovativnega laboratorija s kontrolirano proizvodnjo. Enostavna, hitra in učinkovita uporaba izvlečkov iz naravnih sestavin v tekoči obliki. Naravne sestavine, kot so koromač, rman, kamilica, angelika in melisa so v ljudskem zdravilstvu že od antičnih časov priporočali za pomoč pri želodčnih težavah.

Rastlinske sestavina v tej formuli lahko pomagajo odpraviti slab zadah, kolcanje riganje in kolike, zmanjšajo želodčno kislino in spodbudijo normalno delovanje želodca. V ljudski medicini in fitoterapiji jih opisujejo kot močna sredstva, ki obložijo, zaščitijo in obnovijo sluznico želodca in požiralnika, ter imajo pomembno vlogo v boju proti gastritisu ( vnetje želodčne kisline), GERB ( gastroezofagealna refluksna bolezen, zgagi, dispepsiji in prebavnih težavah.

Kombinacija natrijevega alginata in drugih sestavin v bio formuli Gastroflux.

 • natrijev alginat ima sposobnost ustvarjanja zaščitne plasti nad želodčno vsebino, ostale naravne sestavine pa prispevajo k normalni prebavi in blažilnemu delovanju pri želodčnih obolenjih.
 • koromač je rastlina, ki ji pripisujejo različna lastnosti , med drugim prispeva k pomirjanju kašlja in slabega zadaha.
 • rman je cenjena rastlina, ki so starejši ljudje uporabljali že od pradavnine in jo še uporabljajo ter ji pripisujejo, da prispeva k dispeptičnim težavam – dispepsiji, saj prispeva k sproščanju mišic, zmanjševanju slabosti, bolečin v želodcu, zgagi, vetrovom in krčem.
 • Kamilica je zelo pogosta rastlina, najdemo jo v različnih oblikah, kot so čaj, kapljice, peroralne suspenzije, kremah in še v mnogih drugih oblikah. Prispeva k dispepsiji, to pomeni, da prispeva k sprostitvi mišic, zmanjšuje slabosti, bolečine v želodcu, zgagi, vetrov in krčev.
 • Angelika prispeva k protivnetnim, antioksidativnim in protibakterijskim učinkom.
 • Prispevek smole tartufov ima številne študije pri boleznih prebavil ( želodca). Povezana je s pomočjo pri topi bolečini v zgornjem delu želodca, zmanjševanjem zgage, prispeva pa tudi k lajšanju simptomov gastritise, ki jo povzroča bakterija H. Pylori.
 • Limonska trava ima značilen vonj limone, flavonoidi in amaroidi, pa prispevajo k boljši prebavi ter zmanjševanju vetrov in boliečin v celotnem prebavnem sistemu.
 • Natrijev alginat je naravna polimerna spojina, pridobljena z ekstrakcijo iz rjavih alg. Ima sposobnost oblikovanja zaščitne plasti nad kislo želodčno vsebino in tvori gel, ki preprečuje vračanje želodčne vsebine v požiralnik.

 

Simptomi, ki kažejo na želodčne težave:

 • bolečina v zgornjem delu trebuha
 • pojav bolečine ¨žlički¨, tik pod prsnico, ki se širi na celoten trebuh
 • napenjanje, slabost, zgaga
 • pojav občutka sitosti po majhni količini zaužite količine hrane
 • oslabljen apetit
 • krvavo ali temno blato
 • utrujenost, ki jo lahko povzroča pomanjkanje vitamina B12
 • slabost in bruhanje

Sestavine: prečiščena voda; glicerol; fruktoza; magnezijev klorid; natrijev alginat; glicerinski izvleček cvetov prave kamilice; glicerinski izvleček korenine zdravilne angelike; glicerinski izvleček zelenega rmana; glicerinski izvleček listov in cvetov melise; glicerinski izvleček plodov navadnega koromača; Drevesna smola – hyja mastika; Regulator kislosti: citronska kislina; konzervansi: natrijev benzoat; kalijev sorbat; sladilo: sukraloza.

Sestavine v priporočenem dnevnem odmerku (= ena vrečka / 15 ml)

Sestavine: v 15 ml (= priporočen dnevni odmerek) PU*
Natrijev alginat 400 mg
Glicerin izvleček prave kamilice / Matricaria chamomilla 300 mg
Glicerin izvleček zdravilne angelike / Angelica arhangelica 300 mg
Glicerin izvleček rmana / Achillea millefolium 150 mg
Glicerin izvleček melise / Melissa officinalis 150 mg
Glicerin izvleček navadnega koromača / Foeniculum vulgare 150 mg
Kloridi 150 mg 18,7 %
Smola Pistacia lentiscus 50 mg

PU* = priporočen dnevni vnos

Zdravstvena trditev: Klorid prispeva k normalni prebavi s proizvodnjo klorovodikove kisline v želodcu.

Navodilo za uporabo (odrasli): Vsebino vrečke popijte enkrat dnevno po glavnem obroku. Vsebino vrečke apliciramo direktno v usta, ne smemo je mešati z vodo. Pred uporabo dobro pretresite!

Pogoji skladiščenja: v suhem in temnem prostoru pri temperaturi do 25˚C.

Opomba: Hraniti izven dosega majhnih otrok. Priporočenih dnevnih odmerkov ne smete preseči. Prehransko dopolnilo ni nadomestek ali nadomestilo za uravnoteženo prehrano. Pomembna je uravnotežena in raznolika prehrana ter zdrav življenjski slog. Ne uporabljajte v primeru preobčutljivosti na eno ali več vsebovanih sestavin. Ne uporabljajte, če je embalaža nepoškodovana in/ali po poteku roka uporabnosti. Rok uporabnosti se nanaša na izdelek, ki je bil pravilno shranjen in v neodprti embalaži. Vsebuje sladilo.

Opozorilo:

Ljudje, ki jemljejo zdravila, se morajo pred jemanjem posvetovati z zdravnikom. Ni priporočljivo za nosečnice in doječe ženske. Ni priporočljivo jemati več kot 4 tedne neprekinjeno.

Pakiranje: 30 vrečk po 15 ml za 30 dnevno obdobje

Neto količina ene vrečke je 15 ml

Skupna neto količina je 450 ml.

Uporabno najmanj do in LOT (L) sta označena na embalaži

 

 

 

Mnenja

O izdelku ni še nobenega mnenja.

Mnenja lahko podajo le uporabniki, ki so izdelek kupili.